Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Broer Kreta-verdachte pleegde eerder moord

17 MEI 2013

KRETA - Als Nederlander Cirino S. (20) inderdaad schuldig blijkt aan het neersteken van een 11-jarig Russisch jongetje op Kreta, is hij de tweede binnen zijn gezin die voor lange tijd achter de tralies verdwijnt. De 23-jarige broer van de jongen uit het Gelderse Opheusden zit in Amerika namelijk al een gevangenisstraf uit van ten minste 30 jaar voor de moord op een agent.

Foto: Cretalive.org

Lorenzo S. werd in mei 2007 in de Amerikaanse staat Pennsylvania opgepakt voor medeplichtigheid aan de moord, zo meldt het AD. Hij was juist naar Amerika vertrokken om een nieuw leven op te bouwen. Na schuld te hebben bekend werd hij veroordeeld tot 30 tot 60 jaar cel.

Zijn jongere broer Cirino s. werd deze week opgepakt in Griekenland. Hij werkte sinds kort in een luxe hotel op het Griekse eiland Kreta als animator van kinderen. Afgelopen dinsdagavond verdween daar plotseling een 11-jarig Russisch jongetje. Het slachtoffertje  werd woensdagochtend teruggevonden met elf messteken in zijn lichaam. Hij ligt in het ziekenhuis.

Cirino heeft volgens de Griekse politie bekend dat hij het jongetje met een mes te lijf is gegaan. Hij zou uit zijn geweest op diens mobieltje en tablet-pc.

De ouders van Cirino maken zich grote zorgen om hun zoon, zo vertelt  de moeder in het AD. ,,Cirino mag dan 20 jaar zijn, hij heeft een IQ van 60 en het verstand van een kind. “ Het echtpaar zit er compleet doorheen nu voor de tweede keer een kind van hen voor lange tijd achter tralis dreigt te verdwijnen wegens een gruwelijke misdaad.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - +0.12%