Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Boijmans Van Beuningen wint Turing Toekenning

23 MEI 2013

AMSTERDAM - Het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam krijgt de Turing Toekenning 2013, een prijs van 450.000 euro die elke 2 jaar wordt uitgereikt aan het museum met het beste idee voor een tentoonstelling. Museumdirecteur Sjarel Ex nam de prijs donderdag in ontvangst uit handen van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold.

Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen
Foto: ANP

Boijmans wint het geldbedrag voor de tentoonstelling Brancusi, Rosso en Man Ray, die vanaf februari 2014 te bezoeken is. De expositie brengt ongeveer 90 foto's en beeldhouwwerken van de drie kunstenaars samen. De vakjury prijst deze samenstelling om zijn originaliteit. „De werken zijn interessant en indrukwekkend. Bovendien zijn Brancusi en Rosso maar zeer beperkt in Nederland te zien”, aldus de jury van de Turing Toekenning.

De prijs is een initiatief van de Turing Foundation, een goed doel dat mensen wil laten genieten van beeldende kunst die vaak alleen in het buitenland te zien is. In totaal deden 17 musea mee aan de wedstrijd. Vier plannen drongen door tot de nominatielijst. Naast het Boijmans maakten het Museum Beelden aan Zee (Den Haag), het Amsterdamse Van Gogh Museum en het Museum de Fundatie in Zwolle en het Rijksmuseum Twenthe in Enschede (die samen een plan indienden) kans.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - 0.0%