Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Examen Frans gestolen uit school

30 MEI 2013

Het VWO-examen Frans dat dinsdagavond uitlekte via verschillende internetfora, is gestolen uit een school. Dat schrijft staatssecretaris Dekker (Onderwijs) donderdagmiddag aan de Tweede Kamer.

Zowel het College voor Eindexamens (CvE) als de directeur van de betreffende school hebben aangifte gedaan van diefstal. Dekker wil niet zeggen op welke school of in welke school het examen is gestolen, om het politieonderzoek niet te hinderen. Volgens juristen staat op de diefstal een straf van maximaal vier jaar cel.


Nadat het lek bekend werd, is een speciale noodprocedure opgestart. Die maakt dat de VWO'ers met Frans in hun pakket pas vanmiddag examen doen, in plaats van gistermiddag. De eindtoets begint om half twee. Het is het laatste examen van dit jaar. Hierdoor hebben een flink aantal scholieren die al een vakantie hebben geboekt, een duur probleem. Naar verluidt worden er rechtszaken voorbereid tegen het CvE, maar uit de brief van Dekker valt op te maken dat die niet heel veel kans van slagen zullen hebben. Volgens hem is het aan de scholen om hun leerlingen er op te wijzen dat er uitloop mogelijk is bij calamiteiten zoals deze. Wel belooft Dekker dat hierover volgend jaar meer voorlichting zal worden gegeven.

Weet u van welke school het examen is gestolen? mail De Telegraaf

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.69
+ / - +0.17%