Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van Rey bracht collega ten val

21 JUN 2013

ROERMOND - De omstreden oud-wethouder Jos van Rey van Roermond heeft met een listige truc een collegapoliticus ten val gebracht.

Jos van Rey
Jos van Rey
Herman Vrehen
Herman Vrehen
Foto: ONBEKEND

Van Rey (VVD) stuurde in 2009 belastende informatie over provinciebestuurder Herman Vrehen (CDA) naar dagblad De Limburger. Vrehen zou in 2004 via een aannemer van een moeilijk verkoopbare woning zijn afgeholpen. Daarbij was mogelijk sprake van belangenverstrengeling. Het nieuws leidde een dag na de publicatie tot het aftreden van Vrehen.

Op het moment dat Van Rey de krant de belastende informatie gaf, lag hij in de clinch met Vrehen. Ook de aannemer in kwestie (de bron van de informatie) zou een twijfelachtige rol gespeeld hebben in het geheel. Vrehen blokkeerde namelijk de aanleg van een glasvezelnet in Roermond, dat het bedrijf zou uitvoeren. Dat meldt NRC.

Vrehen zegt desgevraagd dat hij er na zijn aftreden achterkwam "hoe de hazen hadden gelopen." Vrehen: "Van Rey had journalisten op de transactie uit 2004 gewezen." Van Rey wil niet reageren.

Tegen de voormalig wethouder en senator Van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie en het lekken van informatie uit de procedure voor een burgemeester in Roermond.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.49
+ / - -0.03%