Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Hup daar gaat er weer een... Autobezitters moeten weer dieper in de buidel tasten om hun weggesleepte voertuig terug te krijgen.
Hup daar gaat er weer een... Autobezitters moeten weer dieper in de buidel tasten om hun weggesleepte voertuig terug te krijgen.
Foto: Bernd Bohm

Wegslepen nog duurder

23 JUN 2013

De gemeenteraad in Amsterdam verzet zich tegen de exorbitante verhoging van de wegsleepkosten. Automobilisten moeten nu 419 euro betalen als hun fout geparkeerde auto wordt weggesleept.

Eerder was dat 265 euro. Burgemeester Eberhard van der Laan krijgt van alle kanten kritiek op het besluit. "Een tarief van 419 euro, dat is een verhoging van 58 procent en een exorbitant bedrag", zegt VVD-fractievoorzitter Robert Flos in het Parool. "Met dit bedrag zijn we koploper in Nederland."

De VVD'er kreeg zelfs bijval van de Partij voor de Dieren. "Ik ben het zelden eens met de VVD, wij zijn niet voor meer autogebruik, maar dit is wel een enorm bedrag", aldus raadslid Johnas van Lammeren. "Een winkeldief krijgt een boete van 150 euro. Ik kan beter drie keer iets stelen dan één keer mijn auto verkeerd parkeren." Per jaar worden in Amsterdam 9500 auto's weggesleept.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.86
+ / - +0.04%