Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Beslag op administratie Staatsloterij

27 JUN 2013

Stichting Loterijverlies mag beslag leggen op de administratie van de Staatsloterij. Daarvoor heeft de rechter donderdag toestemming gegeven.

Foto: ANP (Robin Utrecht)

,,De reden is dat de Staatsloterij ineens weigert veel van haar deelnemers inzicht te geven in hun speelgeschiedenis, die daardoor vaak niet meer kunnen bewijzen te hebben meegespeeld'', aldus de belangenclub.

Stichting Loterijverlies vertegenwoordigt zo’n 40.000 mensen die zich gedupeerd voelen en het geld dat zij ooit inlegden terugeisen. De Staatsloterij heeft tot 2008 deelnemers voor de gek gehouden door in de reclame niet te vertellen dat de grotere prijzen, bijvoorbeeld van 50.000 en 100.000 euro, werden getrokken uit zowel de verkochte als de niet-verkochte loten. De groep verkochte loten bestond uit ongeveer 3 miljoen stuks. Met de niet-verkochte loten erbij werden dat er 18 tot 21 miljoen.

De rechtbank in Den Haag concludeerde afgelopen mei al dat daarom sprake is geweest van misleiding.  „Veel van deze grotere prijzen vielen dus wel, maar werden aan niemand uitgekeerd”, constateerde het hof destijds.

De gedupeerden die Stichting Loterijverlies vertegenwoordigt willen inzage n de administratie van de Staatsloterij om te kunnen zien wanneer ze precies lid waren. Aan de hand hiervan kunnen ze de hoogte van een eventuele schadevergoeding berekenen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%