Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
vaccinatie mazelen
Foto: ANP

Aantal mazelenpatiënten gestegen naar 230

04 JUL 2013

DEN HAAG - Het aantal meldingen van mazelenpatiënten is de afgelopen week gestegen van 161 naar 230. In deze periode zijn opnieuw twee mensen in het ziekenhuis opgenomen, heeft het RIVM donderdag gemeld. Het RIVM vermoedt dat het werkelijke aantal gevallen van mazelen stukken hoger ligt, omdat lang niet alle patiënten naar de huisarts stappen.

In totaal zijn er zeven mensen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen, zes kinderen in de leeftijd van 1 tot 18 en een persoon van boven de 41.

Er zijn de afgelopen week ook scholen bijgekomen waar de mazelen heerst: drie basisscholen en een middelbare school. Het totaal aantal scholen dat getroffen is door mazelen is niet bekend.

De mazelenepidemie concentreert zich in de zogeheten bible belt. Daar wonen veel mensen van reformatorische gezindte die vanwege hun geloof vaak afzien van vaccinatie. Buiten deze regio zijn geen gevallen van mazelen bekend, laat het RIVM weten.

De stijging van het aantal mazelenpatiënten is geheel volgens verwachting van het instituut. De grootste piek moet nog komen, zegt het RIVM.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.67
+ / - +0.17%