Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Prins Friso terug in Nederland

09 JUL 2013

den haag - Prins Friso heeft dinsdag het Londense Wellington Ziekenhuis verlaten. De prins is overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch, waar hij de zomer in het bijzijn van zijn gezin zal doorbrengen. De gezondheid van de prins blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'. Zijn situatie wordt nog steeds omschreven als ,,zorgwekkend'', maar verdere behandeling in het ziekenhuis is niet noodzakelijk, zo stelt de RVD.

Huis ten Bosch
Huis ten Bosch
Foto: ANP xtra
Prins Johan Friso
Prins Johan Friso
Foto: epa

Friso is dinsdag aangekomen op Huis ten Bosch. Daar zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en dr. Michael Kuiper de prins verzorgen. In de komende maanden worden in overleg met deskundigen de langetermijnmogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk bekeken

De Koninklijke Familie dankt het medische team van het Wellington Ziekenhuis hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging, aldus de RVD.

Prins Friso raakte in een coma nadat hij op 17 februari 2012 tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkste Lech bij het off piste skiën getroffen werd door een lawine. Hij kreeg lange tijd geen zuurstof en raakte in coma. Na enkele dagen in een hospitaal in Innsbruck te hebben gelegen, werd hij sinds maart vorig jaar verzorgd in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Vorig jaar november liet de RVD weten dat de prins af en toe tekenen van ,,zeer gering bewustzijn'' vertoont. Maar ,,de prognose blijft erg onzeker'' werd daar direct aan toegevoegd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 528.06
+ / - -0.08%