Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van Rey verdacht van witwassen

13 JUL 2013

ROERMOND - De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey (VVD) wordt niet alleen verdacht van corruptie, maar ook van witwassen.

Jos van Rey
Jos van Rey

Dat blijkt uit een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een door de zoon van Van Rey aangespannen zaak, zo meldt De Limburger. Uit de uitspraak blijkt ook dat andere, niet nader genoemde personen, verdacht worden van witwassen.

Van Rey's advocate Gitte Stevens zei zaterdag in een reactie de beschikking van de rechtbank waarin de term witwassen valt, te kennen. Maar ze vindt de beschuldigingen tot nog toe niet concreet. „Het is aanmatigend van het Openbaar Ministerie dat het denkt het alleenrecht te hebben op waarheidsvinding”, zei Stevens. „Zolang ik geen concrete beschuldiging ken, weet ik niet welke mensen ik moet oproepen om verder aan mijn verdediging te werken”, zei ze.

Vorig jaar oktober viel de rijksrecherche binnen in de woning van Jos van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis van Roermond. Het OM deed dat op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie. Zo zou Van Rey steekpenningen hebben aangenomen van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, wiens woning en kantoor begin dit jaar ook doorzocht zijn.

De recherche doorzocht in oktober eveneens de woning van de zoon van Van Rey en nam daarbij zaken in beslag. De zoon eiste bij de rechtbank opheffing van een beslag van een deel van de goederen. De rechtbank stemde daarmee deels in.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde zaterdag geen toelichting geven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.86
+ / - +0.04%