Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Fraudemoeder vergokte subsidie'

19 JUL 2013

almere - Yvonne B., oprichtster van de stichting ’Vrienden van Tom’, heeft volgens Justitie het geld dat zij binnenkreeg voor kinderen met gedragsproblemen, grotendeels vergokt. Justitie zegt bewijs te hebben dat B. tonnen aan subsidie verbraste in verschillende casino’s en via online goksites.

Foto: Facebook

De rechter wees vandaag het verzoek van Yvonne B. af om haar proces in vrijheid af te wachten. Via haar advocaat had ze de rechtbank gesmeekt om bij haar kinderen te mogen zijn.

B. bedelde jarenlang in de media om geld voor haar goede doel, waarbij ze deed voorkomen alsof de stichting een huis voor kinderen met een onhandelbare gedragsstoornis wilde laten bouwen. In werkelijkheid zou ze het geld in eigen zak hebben gestoken. Zo is bijna een miljoen euro verdwenen.

De zaak krijgt mogelijk ook nog voor tientallen ouders een staartje. Er zijn aanwijzingen dat ouders van autistische kinderen het met B. op een akkoordje gooiden en haar facturen lieten indienen voor zorgkosten die nooit waren gemaakt. Vervolgens werd de ’opbrengst’ gedeeld. Daarom kijkt het team dat de fraudezaak onderzoekt volgens ingewijden ook nadrukkelijk naar de rol van de ouders en in hoeverre zij hebben meegeprofiteerd van de praktijken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - 0.0%