Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Alkmaarse OPA wil geen naamgenoot

06 AUG 2013

ALKMAAR - De Onafhankelijke Partij Alkmaar gaat op de barricaden om te voorkomen dat de Ouderen Partij Amsterdam ook onder de naam OPA meedoet aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen. „We gaan snel met die mensen om tafel”, zegt fractieleider Ben Bijl van de Alkmaarse coalitiepartij dinsdag.

Volgens Bijl heeft de Onafhankelijke Partij Alkmaar het unieke gebruiksrecht van de naam OPA. „Wij hebben dat laten uitzoeken en claimen dat recht.”

OPA is in Alkmaar 10 jaar actief en wil in eerste instantie een open gesprek voeren met de partij in Amsterdam, aldus Bijl. „We zullen ze vooral aanmoedigen creatief te zijn. Maar als we er niet uitkomen, dan stappen we naar de rechter. Voor ons is de politieke naam OPA verbonden aan Alkmaar. Een politieke naamgenoot - waar dan ook - willen we niet.”

Een woordvoerder van de Ouderen Partij Amsterdam zegt dat de partij inmiddels als OPA is geregistreerd in het Amsterdamse kiesregister. Volgens hem hebben Amsterdamse ambtenaren uitvoerig gekeken naar mogelijke strijdigheid met de Alkmaarse naamgenoot en is die er niet. „Ik zie geen probleem en wij gaan de naam in elk geval niet veranderen”, aldus de zegsman.

De Alkmaarse claim dat sprake zou zijn van uniek gebruiksrecht, noemt hij kort door de bocht. „De naam OPA is landelijk niet geregistreerd.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%