Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ex-burgemeester voor rechter om 'corruptie'

07 AUG 2013

ROTTERDAM - Voormalig burgemeester Ricardo Offermanns (VVD) van Meerssen moet op 9 september voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen op verdenking van ambtelijke corruptie of het medeplegen van schending van het ambtsgeheim. Het Openbaar Ministerie bevestigde woensdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Ricardo Offermanns
Ricardo Offermanns
Foto: Telegraaf

In een benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond zou toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey vorig jaar informatie gelekt hebben naar Offermanns. Van Rey was adviseur van de vertrouwenscommissie rond de voordracht van de nieuwe burgemeester, waarvoor Offermanns kandidaat was. Offermanns liet woensdag in een reactie weten dat er nu helderheid komt. „Als ik weet waarvan ik beschuldigd word, dan kan ik me daartegen verweren”, zei hij.

Offermanns trad vorig jaar af als burgemeester en als voorzitter van de VVD in Limburg, nadat de verdenking bekend werd. Ook Van Rey trad af, als wethouder van Roermond en als senator voor de VVD. Wanneer hij moet voorkomen, kon de woordvoerder van het landelijk parket woensdag niet zeggen. Het OM heeft naar eigen zeggen de zaak tegen Offermanns afgesplitst van het onderzoek naar Van Rey.

Op 19 oktober 2012 viel de recherche binnen in de woning van Van Rey en het stadhuis van Roermond. Op die dag werd ook Offermanns als verdachte gehoord.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%