Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Noodlijdend ziekenhuis betaalde topvrouw tonnen

08 AUG 2013

BEVERWIJK - Het noodlijdende Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft vertrokken 'topvrouw' Marianne Acampo een afkoopsom betaald van 234.000 euro. Inclusief haar salaris toucheerde Acampo in één jaar tijd ruim vier ton.

Foto: Nederlandse Norm (NEN)

Marianne Acampo vertrok vorig jaar bij het ziekenhuis toen bleek dat de zorginstelling uit Beverwijk aan de rand van de afgrond balanceerde. In korte tijd bouwde het ziekenhuis een schuld van 40 miljoen euro op, onder leiding van hoofdverantwoordelijke Acampo. Noodgedwongen ontsloeg de top van de zorginstelling 160 medewerkers. Na een dienstverband van vier jaar vertrok Acampo ook. Zij kreeg echter tienduizenden euro's mee.

435.000 euro

Het Rode Kruis Ziekenhuis betaalde Acampo een ontslagvergoeding van 120.00 euro. Daar bovenop ontving zij nog ruim 120.000 euro als "afwikkeling bezoldiging, vakantiedagen en vakantietoeslag" tot eind februari 2013. Inclusief haar gewone salaris en vergoedingen 'verdiende' Acampo vorig jaar bijna 435.000 euro. Dat staat in het jaarverslag van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis, vooral bekend van het Brandwondencentrum, is inmiddels uit de acute gevarenzone. Een faillissement is daarmee niet langer aan de orde, meldt Medisch Contact.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%