Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

OM verdenkt Libiër Zuidas

21 AUG 2013

Het Openbaar Ministerie verdenkt een vooraanstaande Libiër die in de financiële sector aan de Amsterdamse Zuidas werkt van grootschalige fraude.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Het gaat om een 43-jarige directeur van het Amsterdamse hedgefonds Palladyne International Asset Management, Ismael Abudher.

De fraudeafdeling van het OM heeft eind juni conservatoir beslag gelegd op diens privéwoning in Den Bosch. Het huis zou zijn doorzocht, net als het kantoor aan het Amsterdamse Gustav Mahlerplein. Volgens het proces-verbaal heeft de man 21,77 miljoen buitgemaakt.

Eind juni werd door de Fiod en het OM al een huiszoeking bij Abudher gedaan. Ooggetuigen meldden toen dat de opsporingsambtenaren bewapend waren. Abudher is niet aangehouden.

De directeur is een schoonzoon van de voormalige Libische premier Shokri Ghanem, die onder dictator Kaddafi aan het hoofd van staatsoliebedrijf NOC stond en minister van olie was. Ghanem liep in 2011 vlak voor de val van Kaddafi over naar de opstandelingen. Hij werd eind april vorig jaar dood aangetroffen in de Donau bij Wenen.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%