Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Patiënten geschorste neuroloog claimen schade

02 OKT 2013

BREDA - Ten minste twaalf patiënten van de geschorste Bredase neuroloog Evert Sanders eisen schadevergoeding. Letselschade-advocaat José Renshoff heeft dat woensdag gezegd. Van nog eens zo'n 20 patiënten kreeg ze klachten over de neuroloog maar zij zijn vooralsnog geen zaak begonnen.

Niet al te scherpe foto van Evert Sanders
Niet al te scherpe foto van Evert Sanders
Foto: onbekend

In de meeste gevallen is het Amphia Ziekenhuis aansprakelijk gesteld. Sanders werkte tot vorig jaar in het Bredase ziekenhuis.

De meeste klachten gaan over verkeerde diagnoses en verkeerde behandelingen, aldus Renshoff. Patiënten werden bijvoorbeeld jarenlang behandeld voor MS, terwijl later bleek dat de diagnose niet klopte.

De neuroloog moest in februari per direct zijn werk neerleggen vanwege berichten over onprofessioneel en riskant handelen. Zijn voormalig werkgever het Amphia Ziekenhuis in Breda alarmeerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg in februari 2012. De Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) begon een onderzoek en op basis van de eerste uitkomsten werd Sanders geschorst.

De neuroloog maakte vaak haastige en onjuiste diagnoses en koos voor onlogische therapieën. Zijn handelwijze was slordig en nonchalant en past niet bij een specialist, oordeelde de NVN. Of er schade is berokkend kon de beroepsvereniging destijds nog niet te zeggen maar de verkeerde behandelingen leidden bij meerdere patiënten tot onnodige, schadelijke bijwerkingen.

Een tuchtklacht die de inspectie tegen de neuroloog indiende, wordt maandag behandeld door het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%