Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Burgemeester: Straffen Marokkanen helpt niet

07 OKT 2013

haarlem - Het straffen van een kleine groep overwegend jonge Marokkaanse delinquenten heeft nauwelijks effect. Dat stelt burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders in reactie op twee schokkende geweldsincidenten in zijn stad. Afgelopen vrijdag werd een 20-jarige vrouw op straat afgetuigd door zes Marokkaanse mannen. De zondag erop werden twee hoogbejaarde dames van 88 en 90 jaar in Schalkwijk overvallen door twee eveneens Marokkaanse daders. Er is in beide zaken nog niemand aangehouden.

Bernt Schneiders
Bernt Schneiders
Foto: Michel van Bergen

,,Onze politiemensen doen hun uiterste best om Haarlem veilig te maken en te houden", zo schrijft PvdA'er Schneiders in een open brief aan alle Haarlemmers die bezorgd zijn over het geweld. ,,Als zij criminelen en crimineeltjes oppakken worden ze overgedragen aan het openbaar ministerie waarna de officier van justitie een straf eist en de rechter veroordeelt. Helaas is de effectiviteit van straffen niet erg hoog. Want juist bij jongeren zie je dat velen weinig van een straf leren en na een tijdje vastgezeten te hebben hetzelfde gedrag herhalen."

Wat de burgemeester betreft is er voor hen maar één oplossing. ,,Een kleine minderheid is onverbeterlijk en daarvoor is alleen langdurige opsluiting ter bescherming van de maatschappij de aangewezen weg."

Lees de hele brief bij Dichtbij.nl

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
10.1 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 469.22
+ / - +0.55%