Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

PvdA-raadslid stal geld van daklozenkrant

08 OKT 2013

UTRECHT - Het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest is dinsdag per onmiddellijk opgestapt. Hij wordt ervan verdacht 40.000 euro te hebben gestolen van het Utrechtse Straatnieuws.

Bert van der Roest
Bert van der Roest
Foto: bertvanderroest.nl

Van der Roest was penningmeester van de daklozenkrant.

De PvdA'er maakte zijn aftreden zelf bekend. Onder zijn leiding is volgens hem „slordig met het financieel beheer omgesprongen”. Daardoor kon geen ordentelijke boekhouding worden gevoerd.

Volgens het Straatnieuws heeft Van der Roest in een jaar tijd enkele tienduizenden euro's gestolen. Er werden over een periode van een jaar regelmatig bedragen overgeboekt naar de privérekening van het raadslid. Een externe deskundige heeft de boeken onderzocht en bevestigde dat er geld is verdwenen.

Rondjes in de kroeg

Straatnieuwsvoorzitter Broos Schnetz had al in de gaten dat er iets mis was. "Je zag direct dat er dingen fout waren gegaan," zegt hij tegen RTV Utrecht. "Persoonlijke opnames, ook op vakantie, ook op Schiphol, rondjes in de kroeg die waren betaald met de PIN-pas van de stichting. Het is te absurd voor woorden, maar het is wel gebeurd."

Geen aangifte

Omdat Van der Roest zich 2 jaar geleden juist enorm heeft ingezet om de Straatkrant van de ondergang te redden, doet het bestuur van de straatkrant geen aangifte tegen hem op voorwaarde dat hij zich stipt aan een afgesproken terugbetalingsregeling houdt. "Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats, die de weg even helemaal kwijt is geraakt," aldus Schnetz.

De PvdA'er heeft zijn functie als raadslid dinsdag neergelegd  omdat „dat werk boven elke verdenking hoort te staan en de integriteit op geen enkele wijze ter discussie mag worden gesteld.”

Spijt

Van der Roest heeft „grote spijt” van het slordige werk dat hij bij Straatnieuws heeft geleverd. Hij betreurt het ook zeer dat hij door zijn fouten het „door hem zo geliefde raadswerk” niet meer kan doen. De PvdA-politicus is volgens zijn woordvoerder vooralsnog niet aanspreekbaar.

Weet u meer van deze zaak? Neem dan contact op met de redactie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.78
+ / - -0.94%