Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Premier Mark Rutte is aan het woord tijdens de persconferentie van de coalitie en oppositiefracties over het bereikte akkoord
Premier Mark Rutte is aan het woord tijdens de persconferentie van de coalitie en oppositiefracties over het bereikte akkoord
Foto: ANP

Onderzoek: meerderheid kiezers voor akkoord

12 OKT 2013

HILVERSUM - De meeste kiezers (55 procent) vinden het goed voor Nederland dat vrijdag een akkoord is gesloten tussen de regeringscoalitie en D66, ChristenUnie en SGP. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Bijna drie op de tien (28 procent) staan niet achter het akkoord.

De achterbannen van alle betrokken partijen zijn in meerderheid blij met het akkoord. Maar ook de kiezers van het CDA (74 procent) en van GroenLinks (59 procent) vinden het goed dat er overeenstemming is. Die partijen stapten eerder uit de onderhandelingen.

Met het akkoord is het vertrouwen in het kabinet van VVD en PvdA gestegen ten opzichte van Prinsjesdag; van 14 naar 24 procent.

Aan het zaterdag gehouden onderzoek deden 10.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Dat bestaat uit ruim 45.000 mensen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%