Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Reis om de wereld in 80 gerechten

Parlementariër De Lange 'heeft het van horen zeggen'

Inktvisringen van varkensanus is waarschijnlijk broodje aap

18 OKT 2013

Iedere inktvisliefhebber moet zich rot zijn geschrokken toen Europarlementariër Esther de Lange (CDA) donderdag uit de doeken deed dat calamares vaak gemaakt worden van varkensanussen.

De Lange onthulde de schokkende zaak donderdag, op basis van een rapport van het Europees Parlement over voedselfraude. "Calamares eet ik alleen nog maar aan zee", onthulde De Lange naar aanleiding van de resultaten. "De gefrituurde inktvisringen blijken geregeld gemaakt van varkensanus." Navraag bij een woordvoerder door Joop.nl doet anders vermoeden: De Lange heeft het verhaal van horen zeggen, zo klinkt het.

Sterker nog: het verhaal over de varkensanussen komt helemaal niet in het rapport voor. De Amerikaanse publieke omroep NPR zocht het gerucht al eerder uit en kon ook toen geen enkel bewijs vinden.

De CDA-europarlementariër laat De Telegraaf weten dat de gefrituurde varkensanus inderdaad niet voorkomt in het rapport, maar wel op een lijst van producten die supermarkten in de gaten houden. Maar zelf heeft ook zij nooit hard bewijs gezien.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%