Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
... Arrold van den Hurk won `slechts` 125.000 euro...
... Arrold van den Hurk won 'slechts' 125.000 euro...
Foto: RTL XL

Deelnemer eist miljoenen van RTL-programma

19 NOV 2013

HILVERSUM - De man die in het tv-programma Miljoenenjacht per vergissing op de rode knop drukte en 'slechts' 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman dinsdag in het tv-programma Nieuwsuur. Als Miljoenenjacht, Endemol en de notaris niet over de brug komen, stapt Plasman naar de rechter. Hij eist „5 miljoen min 125.000 euro”.

Rechtopmiljoenen.com. 'De “oude” spelregels en de “nieuwe” spelregels zijn identiek, op één verschil na. Er is een cruciale zin toegevoegd, namelijk de zin die gaat over de rode knop. In de “oude” spelregels komt de rode knop nergens voor.'" data-credits="foto: Rechtopmiljoenen.com" class="ui-block"> Na de tv-uitzending met daarin `gedupeerde` Arrold van den Hurk zijn de spelregels stiekem veranderd, schrijft <a href=Rechtopmiljoenen.com. `De “oude” spelregels en de “nieuwe” spelregels zijn identiek, op één verschil na. Er is een cruciale zin toegevoegd, namelijk de zin die gaat over de rode knop. In de “oude” spelregels komt de rode knop nergens voor.`"/>
Na de tv-uitzending met daarin 'gedupeerde' Arrold van den Hurk zijn de spelregels stiekem veranderd, schrijft Rechtopmiljoenen.com. 'De “oude” spelregels en de “nieuwe” spelregels zijn identiek, op één verschil na. Er is een cruciale zin toegevoegd, namelijk de zin die gaat over de rode knop. In de “oude” spelregels komt de rode knop nergens voor.'
Foto: Rechtopmiljoenen.com
Advocaat Peter Plasman
Advocaat Peter Plasman.
Foto: Ab Blauw

De man deed enkele weken geleden mee aan het programma. In zijn eigen koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na het aanbod van 125.000 euro wilde hij verder spelen, maar drukte hij per vergissing op de knop. Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen.

Rode knop

Volgens de advocaat is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Volgens hem stond nergens in het reglement dat de rode knop bepalend is. „Reglementen zijn reglementen, die heeft mijn cliënt op voorhand toegestuurd gekregen en die heeft hij moeten tekenen.” Plasman stelt dat er geen sprake was van „wilsovereenstemming”. Bovendien is er volgens hem op de website van het programma na de bewuste opname een zin toegevoegd over de rode knop en dat die een eind aan het spel maakt.

De notaris maakte wat Plasman betreft een „heel grote fout”. Die wist wat er in de koffer van de deelnemer zat en hij zit daar in opdracht van Endemol, redeneerde de advocaat onder meer. „Voor een onafhankelijk notaris is dat net te veel van het goede.”

„De spelregels die bestaan zijn in het spel correct toegepast”, zei een woordvoerder van Endemol. „Daarmee is wat ons betreft de zaak afgedaan. We wachten het af.” Het kwam volgens hem nog niet eerder voor dat een deelnemer Endemol om deze reden aansprakelijk stelt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%