Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nieuwe burgemeester Alphen direct in de fout

20 NOV 2013

vlaardingen - Tjerk Bruinsma is nog niet begonnen als waarnemend burgemeester van Alphen aan den Rijn, of de PvdA'er heeft al twee flinke uitglijders achter zijn naam. Bruinsma maakte woensdagmiddag via Twitter bekend dat hij op 1 januari aan zijn nieuwe klus begint, maar maakte daarbij een dt-fout én hij schreef Alphen aan den Rijn verkeerd.

Tjerk Bruinsma op het Vlaardings Loggerfestival, een maritiem stadsfeest.
Tjerk Bruinsma op het Vlaardings Loggerfestival, een maritiem stadsfeest.
Foto: Roel Dijkstra

,,Prima gesprek gehad met de vertrouwenscommissie van Alphen aan de Rijn. Op 01-01-2014 wordt ik er wnd. burgemeester. Prachtige uitdaging", zo twitterde Bruinsma enthousiast. Dat enthousiasme moet hem flink zijn vergaan toen hij zijn tweet nog eens nalas. Wordt met dt en Alphen aan de Rijn…niet bepaald het niveau dat je van een waarnemend burgemeester mag verwachten. ,,Even een kleine, maar belangrijke wijziging in mijn tweet van daarnet : het is natuurlijk word ik, en de mooie stad is Alphen aan den Rijn!", zo corrigeert hij zichzelf 2 uur later, ongetwijfeld met het schaamrood op de kaken.

Bruinsma is nu nog burgmeester van Vlaardingen. Hij volgt in Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn (VVD) op. Die bewandelt de omgekeerde weg. Eenhoorn is per 1 januari waarnemend burgemeester van Vlaardingen.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.22
+ / - -0.08%