Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Advocate Van Rey: storing ongeloofwaardig

28 NOV 2013

ROERMOND - Te gek voor woorden en ongeloofwaardig. Dat zegt advocate Gitte Stevens van Roermondenaar Jos van Rey over beweringen van minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie) over mislukte telefoontaps als gevolg van een stroomstoring.

Door die storing zou onder meer het tappen van een gesprek tussen staatssecretaris Fred Teeven (VVD) en de van corruptie verdachte ex-senator Van Rey (VVD) mislukt zijn. Stevens wijst erop dat van nog eens 2000 gesprekken door een stroomstoring geen taps zijn opgenomen. Ze gelooft er niets van, liet ze donderdag weten.

Van zulke storingen dient normaliter proces-verbaal te worden opgemaakt, aldus Stevens. „Abusievelijk” is van alle 2000 taps het dataverlies niet gemeld, en is daarvan geen proces-verbaal opgemaakt. Zonder het goede geheugen van Jos van Rey en zonder de volharding van de verdediging was het gemis van bijna een uur lang van 2000 getapte nummers dus nooit boven water gekomen, aldus Stevens. Pas na indringende verzoeken van de verdediging is er onderzoek naar gedaan, aldus Stevens.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.49
+ / - -0.03%