Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Olli wint Gouden Loeki

19 DEC 2013

VIDEO - De reclamespot Olli heeft donderdagavond de Gouden Loeki gewonnen. Het spotje van verzekeraar ASR, waarin oud-profvoetballer Giovanni van Bronckhorst wordt herenigd met zijn speelgoedolifant Olli, werd door het Nederlandse publiek bestempeld tot beste tv-reclame van het jaar.

Foto: Fey Blij

De Nederlandse televisiekijker ziet gemiddeld 1,4 miljoen tv-spotjes in zijn of haar leven. Het stemmen op de Gouden Loeki, de award voor de beste reclamespot is dan ook razend populair. In de voorrondes werden er meer dan 500.000 stemmen uitgebracht.

Tijdens de live uitzending waarin de winnaar bekend gemaakt werd door presentator Art Rooijakkers kon er ook nog gestemd worden. Aan het begin van de live uitzending van de Ster Gouden Loeki 2013 werden de vijf reclamespotjes bekend gemaakt die nog in de race zaten voor de felbegeerde award. Tijdens de show kon heel Nederland nog stemmen op de vijf finalisten

Olli van reclamebureau John Doe, Hond (DDB & Tribal Amsterdam), Baby (TBWA/Neboko), Judo Meisje (TBWA/Neboko) en Opa en Oma van Launced. De spannende finalestrijd werd uiteindelijk gewonnen door Olli. Het leuke olifantje werd ingezet om meer bezoekers te trekken voor Diergaarde Blijdorp.

Klik hier om de winnende reeclamespot te bekijken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%