Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kabinet laat geld al rollen

21 DEC 2013

DEN HAAG - Een groot deel van het kabinet blijkt gehoor te hebben gegeven aan de oproep die premier Rutte eerder dit jaar deed tot het kopen van een auto of een huis. Dat zou goed zijn om de economie weer aan te zwengelen. Vooral VVD-bewindslieden blijken de knip te hebben getrokken.

Minister Schultz
Minister Schultz
Foto: .

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) blijkt een schoolvoorbeeld te zijn. Ze bezit een prachtig pand aan een gracht in Leiden en blijkt nu ook het huis van de buren te hebben gekocht. Het is de bedoeling dat het bij haar eigen huis wordt getrokken. „En ik ga nog verbouwen ook”, laat ze weten. Ook minister Blok (Wonen) heeft in zijn huis geïnvesteerd. Het meer dan honderd jaar oude pand heeft nieuwe bouwankers gekregen. „Tegen het lage btw-tarief”, zegt hij grijnzend. Staatssecretaris Van Rijn moet even nadenken over zijn bijdrage aan de Nederlandse economie. „Ik ga wel eens uit eten”, zegt hij weifelend. „En ik heb de auto van mijn schoonmoeder overgenomen, een Opel.”

Defensieminister Hennis heeft eveneens een auto op de kop getikt. „Een beschaafde tweedehands Volvo”, laat ze weten. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) blijkt te hebben verzaakt. „Ik heb geen grote, nieuwe dingen gekocht. Ik heb twee studerende zoons, dat is al een investering op zich.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%