Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Google blokkeert mail Wilders

27 DEC 2013

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdag een nieuw e-mailadres aangemaakt waarop mensen een zogeheten islamsticker kunnen bestellen. Een eerder account, namelijk islamstickergmail.com, werd door e-mailprovider Gmail geblokkeerd na een klacht van het Landelijk Beraad Marokkanen. Het is een stuk lastiger om een klacht in te dienen over het nieuwe adres, islamstickerislamsticker.org.

Geert Wilders
Geert Wilders
Foto: ANP
Op de anti-islamsticker staat in het Arabisch de tekst  `De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif`.
Op de anti-islamsticker staat in het Arabisch de tekst 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif'.
Foto: .

„Klaarblijkelijk was klacht Mohammed Rabbae dus succesvol”, twitterde Wilders vrijdagmorgen. Rabbae, dat het beraad leidt, vroeg Gmail-eigenaar Google om in te grijpen zodat er geen 'haat zaaiend materiaal' van Wilders meer kon worden verspreid.

Op de sticker staat de tekst 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif'. Wilders wil naar eigen zeggen mensen niet kwetsen, maar bevrijden van het juk van de islam. Donderdag noemde hij de stickeractie een groot succes. „Al duizenden aanvragen. Nieuwe bij laten maken”, zo meldde hij op Twitter.

Mohammed Rabbae is blij dat Google het Gmail-adres heeft laten blokkeren. „Zo staat het ook in de reglementen van Google. Het is goed dat het bedrijf zich daar ook aan houdt en dat de regels niet alleen voor de bühne zijn”, aldus Rabbae.

Het was hem vrijdagmiddag nog niet gelukt om ook het nieuwe account te laten blokkeren. Onduidelijk is namelijk welke e-mailprovider daarachter schuilt, waardoor het beraad nog niet weet waar het een klacht moet indienen. „Dat zijn we aan het traceren. Daarna is het natuurlijk de vraag of zo'n provider de juiste normen hanteert, of dat iedereen zomaar haatdragend materiaal kan verspreiden. Maar als het een fatsoenlijke provider is, dan moet het ons wel lukken.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%