Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Telegraaf op Zondag terug

21 JAN 2014

De Telegraaf lanceert met ingang van zondag 27 april De Telegraaf op Zondag op de tablets (o.a. iPad) en op de pc.

De herverschijning van De Telegraaf op Zondag komt vijf jaar nadat De Telegraaf stopte met de papieren krant op de zevende dag van de week. Destijds waren de druk- en bezorgkosten van de populaire zondagkrant te hoog. Nu kunnen abonnees elke zondag via de populaire krantenapp De Telegraaf op zondag via het scherm lezen.

De nieuwe zondagkrant met nieuws, sport en entertainment is de start van een vernieuwingsslag bij De Telegraaf.

Digitale avondedities

De Telegraaf van de volgende dag is binnenkort ’s avonds al om elf uur digitaal beschikbaar. Daarnaast zal De Telegraaf in een later stadium ook digitale avondedities in de vroege vooravond op de markt brengen.

De introductie van de nieuwe Telegraafproducten komt op een moment dat Telegraaf.nl de grootste nieuwssite is van Nederland met elke dag 1,7 miljoen unieke bezoekers. En inmiddels hebben meer dan 125.000 Nederlanders zich ingeschreven voor premium-artikelen. Dat aantal stijgt exorbitant snel.

Tabloid

Na jarenlange voorbereiding heeft de directie van De Telegraaf bovendien besloten om de grootste krant van Nederland in het vierde kwartaal van dit jaar op tabloid uit te brengen. Voor de Telegraaflezer is tabloid niet nieuw, want bijvoorbeeld Telesport op maandag en een deel van de zaterdagkrant verschijnt nu al op klein formaat.

,,Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor tabloid en we weten nu zeker dat de ijzersterke journalistieke formule van De Telegraaf nog beter tot zijn recht komt op tabloid”, aldus hoofdredacteur Sjuul Paradijs.

Volgens Telegraafuitgever Frank Volmer is 2014 het goede moment om fors te vernieuwen. ,,De lezers hebben de afgelopen jaren gemerkt dat steeds meer onderdelen van de krant op compact formaat zijn verschenen. Dat wordt versneld en ik verwacht dat voor het eind van het jaar een vernieuwde Telegraaf in handzaam formaat kan verschijnen."

De Telegraaf op Zondag verschijnt in ieder geval tot en met zondag 13 juli, de finaledag van het WK Voetbal. Afhankelijk van het succes wordt het initiatief voortgezet.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%