Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Eros
Eros
Foto: Eigen foto

Gestolen hond Eros is dood

22 JAN 2014

VIANEN - De gestolen hond Eros is dood. De kruising van een pitbull terriër en een bordeauxdog werd gevonden in een ondiepe sloot in Vianen.

Eros is 'onder bizarre omstandigheden' om het leven gekomen, zegt een woordvoerder van Amivedi, de stichting die helpt bij dierenvermissingen. Meer wil ze er tegenover RTV Utrecht niet over kwijt omdat de politie onderzoek doet. Amivedi vreesde dat de hond gestolen was om te gebruiken voor hondengevechten.

Eros werd vorige week gestolen van eigenaar Cor Hopster, tijdens een wandeltocht door het winkelcentrum van Nieuwegein. Onze krant besteedde aandacht aan de 'vermissingszaak'. Hopster herinnerde zich nog minutieus wanneer hij zijn hond verloor. Vlakbij het Nijpelsplantsoen, tegenover winkelcentrum CityPlaza, moest de dierenvriend een bekende helpen met een hond. Hij liet zijn eigen Eros even buiten staan. Enkele minuten later was de trouwe viervoeter spoorloos verdwenen.

 „Even eerder werd ik aangesproken door een groep jongeren die daar stond te hangen”, vertelde Hopster in De Telegraaf. „Ze zeiden: goh, wat een mooie hond, goede grote kop en gespierd’. De hond loopt uit zichzelf niet weg.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%