Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Treinreiziger wacht chaos deze zomer

04 FEB 2014 Harry van Gelder en John Maes

UTRECHT - Het treinverkeer in grote delen van ons land zal komende zomer totaal ontregeld zijn. Reizigers moeten daarom rekening houden met ernstige vertragingen.

Chaos op station Utrecht CS.
Chaos op station Utrecht CS.
Foto: ANP

Door werkzaamheden is station Utrecht Centraal van 9 tot en met 17 augustus ernstig ontregeld. Den Bosch gaat aan de zuidkant 21 dagen dicht. En ook op de sporen rondom Schiphol zal tot groot verdriet van KLM en Schiphol weer vele weekenden niet gereden kunnen worden.

„Dit is rampzalig. Echt schandalig. Het halve Nederlandse spoorsysteem stort in”, zegt voorzitter Arriën Kruyt van reizigersvereniging Rover. „Utrecht Centraal is de draaischijf van Nederland.”

ProRail en NS bezweren echter dat Utrecht Centraal niet ’helemaal plat gaat’, zoals dat vorig jaar bij station Zwolle wel het geval was. „Ongelooflijk dat dit ontkend wordt. Er wordt glashard gelogen”, zegt een woedende Kruyt. „Ook het aantal treinreizigers dat van en naar Schiphol gaat, daalt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van alle investeringen die daar gedaan zijn.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.63
+ / - -0.24%