Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

’Superantenne zet online wereld op zijn kop’

Wifi-walhalla wacht

11 FEB 2014 Alfred Monterie

AMSTERDAM - Vanuit Nederland is een revolutionaire superantenne ontwikkeld die de hele mobiele wereld gaat veranderen.

Marcel Boekhoorn
Marcel Boekhoorn
Foto: BLAUW, AB
Roel Pieper
Roel Pieper

Problemen met het wifibereik in huis en draadloze apparatuur die elkaar stoort, behoren snel tot het verleden. Smartphones krijgen bovendien een veel beter bereik. Miljardair Marcel Boekhoorn denkt goud in handen te hebben met zijn Antenna Company, het bedrijf dat aan de wieg staat van de nieuwe generatie antennes.

Zijn rechterhand Roel Pieper is met diverse multinationals in gesprek over de inbouw van de antennes in mobieltjes, auto’s, routers en settopboxen. Ook zijn toepassingen mogelijk in vliegtuigen, medische apparatuur, wapens en radarsystemen, evenals apparaten als thermostaten die met andere apparaten moeten communiceren.

De nieuwe 3D-geoptimaliseerde antenne kan miljarden euro’s in het laatje brengen. „Deze superantenne wordt een wereldknaller”, laat de investeerder via zijn woordvoerster weten. Volgens Boekhoorn behoren wereldspelers als HTC, LG en Samsung tot de potentiële klanten. Met een aantal van hen is de op Curaçao gevestigde Antenna Company in een vergevorderd stadium van gesprek. Een op de drie smartphones komt van Samsung. Er is weinig rekenkunst voor nodig om te zien wat een deal met Samsung kan betekenen.

Bij een licentieafdracht van 3 euro per toestel en 333 miljoen verkochte telefoons, vloeit er 1 miljard euro per jaar in de kas van Boekhoorn en de zijnen. Ook Cisco, de ’loodgieter van het internet’ die onder meer zakelijke routers voor de koppeling van computernetwerken verkoopt, heeft interesse. Het ’geheim’ achter de techniek is een wiskundige superformule vernoemd naar prof. Johan Gielis.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%