Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Files door acties tegen kabinet

07 MRT 2014

DEN HAAG - Op verschillende snelwegen hebben vrijdagmiddag korte tijd files gestaan door acties tegen de bezuinigingen van het kabinet. De meeste acties waren tegen half 5 voorbij. Dat meldde de ANWB.

Foto: ANP

De langste file stond op de A15 tussen Rotterdam en Gorinchem. Daar stond op een bepaald moment in beide richtingen 10 kilometer. De overige files door de acties stonden vooral op snelwegen buiten de Randstad. Zo zorgden langzaam rijdende vrachtwagens voor ernstige vertraging op de A7 tussen Winschoten en de Duitse grens. Op het verkeersplein bij Joure werden rondjes gereden, waardoor het verkeer daar flinke vertraging opliep.

Verder waren er acties op de A76 in Limburg, de A50 Apeldoorn-Arnhem, de A27 bij Gorinchem richting het zuiden en de A2 bij Zaltbommel richting het noorden. Ook op de A58 bij Goes en Hoogerheide stond een file. Alles bij elkaar stond er op het hoogtepunt 51 kilometer aan 'actiefiles', verspreid over 12 snelwegen, aldus de ANWB.

In Nijmegen waren rond de 30 actievoerders op de been op het Keizer Karelplein. Ze liepen daar rondjes, nadat hun auto's bij de opritten naar het verkeersplein door de politie waren tegengehouden. Onder begeleiding van de politie werden de actievoerders naar het Nijmeegse gemeentehuis gedirigeerd.

Initiatiefnemer van de acties was de 27-jarige vrachtwagenchauffeur Jerry Agema. Hij sprak donderdag van 'ludieke' acties, als landelijk protest tegen de bezuinigingen van het kabinet.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.62
+ / - -0.24%