Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Els Borst lag twee dagen dood in garage

11 MRT 2014

HILVERSUM - Oud-minister Els Borst heeft zeer waarschijnlijk twee dagen dood in de garage van haar woning in Bilthoven gelegen. De politie denkt dat zij kort nadat zij was thuisgekomen van een D66-congres op 8 februari is aangevallen en een paar uur later al is overleden. Ze had haar zwarte winterjas nog aan.

Els Borst
Els Borst
Foto: EPA

Dat maakte een woordvoerder van het rechercheteam dinsdagavond op televisie bekend in het programma Opsporing Verzocht.

De politie is op zoek naar een verwarde, oudere man, die in de anderhalve week voor de dood van Borst enkele keren bij haar aan de deur is geweest. De minister van staat vertelde aan familie en kennissen over de man, die de eerste keer al om 7 uur 's morgens bij haar aanbelde en die een warrige indruk op haar maakte. Mogelijk is deze man bij meer mensen in de Ruysdaellaan aan de deur geweest.

De recherche zoekt ook naar een vrouw in een rode jas en met een rode hoofddoek, die rond de tijd dat Borst thuisgekomen moet zijn door de laan heeft gelopen.

Els Borst nam na het D66-congres om 18.06 uur de trein naar Utrecht. Daar stapte ze over op de trein naar Bilthoven. Ze trof een kennis, met wie ze samen verder reisde. Deze kennis werd afgehaald in Bilthoven en bood aan om Borst naar haar auto te brengen, maar de politica vond dat ze „die paar honderd meter” naar haar auto wel kon lopen. De kennis is volgens de politie de laatste die Borst in leven heeft gezien.

Borst had haar auto geparkeerd in de Rubenslaan en moet daar via een voetgangerstunnel naar toe zijn gelopen. Als ze rechtstreeks naar huis is gereden, was ze rond half 8 thuis. Toen vriendinnen haar maandagavond vonden, lag ze dood naast haar auto. Ze was overleden aan de gevolgen van verwondingen. Wat voor verwondingen dat waren, wil de politie nog niet zeggen. De recherche is er nu, vier weken na haar dood, wel zeker van dat de oud-minister slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%