Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Marokkaans jongetje (11): Klasgenootjes riepen 'minder'

23 MRT 2014

TILBURG - Kapot van verdriet en diep gekwetst. Dat is de 11-jarige Amin Lachir uit Tilburg van Marokkaanse afkomst. Tijdens het bekijken van het fragment van Wilders riep een groot deel van zijn klasgenootjes van groep 7 'Minder, minder, minder'.

Foto: ANP

De klas bekeek SchoolTV Weekjournaal waarin ook de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders  was verwerkt. Toen in het fragment 'minder, minder minder' werd gescandeerd, gebeurde dat ook in de klas van Amin.

Amin voelt zich Nederlander. Zijn ultieme droom is voetballen voor Oranje. Nooit twijfelde hij aan zijn toekomst in Nederland, maar door het incident in de klas is hij niet meer zo zeker. Tegen Omroep Brabant zei het jongetje: "Daar werd ik wel even verdrietig van. Ik dacht: moeten wij nu ook het land uit?"

Eenmaal thuis brak de jongen. De vader van Amin denkt dat zijn klasgenootjes niet doorhadden hoe vervelend het voor hem was.

Na het incident werd in de klas van basisschool De Alm in Tilburg niet nagepraat over de gevolgen van de kwetsende uitspraken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.46
+ / - +0.53%