Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlander 'verdedigt' grens Aleppo

27 MEI 2014 Bart Olmer

ALEPPO - Nederlandse en Vlaamse jihadstrijders uit Aleppo hebben een nieuwe film gepost op YouTube, waarin ondermeer een Nederlandse strijder vertelt over zijn keuze om naar Syrië te gaan.

Foto: Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam

Het filmpje is online gezet door de mediatak 'De Basis' van de strijdgroep. De video heeft als titel 'Martelaar aan de frontlinie'. Getoond wordt onder meer hoe de Nederlandse en Vlaamse mujahidee 'ribaat' verrichten, oftewel aan grensbewaking doen. de video is volledig in het Nederlands ondertiteld.

Op de beelden spreekt vanuit een loopgraaf ook de Belgische strijder Abu Handala, die twee dagen na de opnames werd gedood. De Nederlander die sprekend wordt opgevoerd wordt ' Abu Khalid' genoemd. Hij roept andere moslims op ook naar Syrie af te reizen: ,,Zoals je ziet op de achtergrond worden dagelijks de huizen van onze broeders en zusters bestookt met helikopters waaruit bomvaten vallen", vertelt de Nederlandse strijder. ,,Deze zijn gevuld met honderden kilo's aan dynamiet en deze verwoesten hele woonwijken. Wie gaat deze dictator, deze ongelovigen, deze nussayria, deze rawafid bestrijden als wij hen niet bestrijden?"

De Nederlandse strijder is duidelijk in het uiteindelijke doel: ,,Om ons islamitische kalifaat te stichten en zijn wetgeving te implementeren. Strijden omwille van Allah is de allerhoogste vorm van aanbidding. "

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%