Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Klein fractie 50PLUS, Baay gezicht partij

28 MEI 2014

DEN HAAG - Norbert Klein blijft in de Tweede Kamer de fractie van 50PLUS vormen. Martine Baay gaat verder als eenmansfractie onder haar eigen naam, maar vertegenwoordigt wel de partij 50PLUS.

Toenmalig 50Plus-fractievoorzitter Norbert Klein en 50Plus-Kamerlid Martine Baay Timmerman
Toenmalig 50Plus-fractievoorzitter Norbert Klein en 50Plus-Kamerlid Martine Baay Timmerman
Foto: ANP

Baay heeft dat woensdagavond laten weten. Eerder op de dag werd bekend dat het hoofdbestuur van 50PLUS het vertrouwen in Klein heeft opgezegd. „Ik ben nu het gezicht van 50PLUS”, aldus Baay. Ze onderstreepte dat het hoofdbestuur unaniem zijn vertrouwen in haar heeft uitgesproken, nadat Klein had geprobeerd haar uit de fractie te krijgen.

Dat Klein in de Kamer de naam 50PLUS blijft voeren, heeft volgens Baay te maken met het Kamerreglement. Hij is daarbij echter geen vertegenwoordiger meer van 50PLUS, zei Baay.

Baay weersprak beweringen van Klein tegenover media dat ze sinds haar komst in de Kamer vorig jaar nauwelijks aan debatten heeft deelgenomen. Wel zei ze dat ze wegens een ernstige ziekte bestraald moest worden en dat dat van invloed is geweest op haar functioneren. Maar het hoofdbestuur en Klein waren van die ziekte op de hoogte. Het gaat volgens Baay overigens nu weer beter met haar.

Baay spreekt ook tegen dat ze op korte termijn zou willen plaatsmaken voor oud-50PLUS-leider Henk Krol. Die trad vorig jaar af toen bekend werd dat hij in een vorige functie pensioenpremies niet heeft afgedragen. Volgens geruchten zou de ruzie tussen Klein en het hoofdbestuur te maken hebben met de wens van het bestuur om Krol te laten terugkeren in de Kamer. Volgens Baay is de komst van Krol op dit moment „niet aan de orde”.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%