Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Splitsing kost 50Plus leden

29 MEI 2014

DEN HAAG - Niet alleen in de Tweede Kamerfractie van 50PLUS rommelt het, ook onder de leden van de partij is onrust ontstaan. Sinds de ouderenpartij woensdag uit elkaar viel, hebben tientallen leden hun lidmaatschap opgezegd. Dat heeft mede-partijoprichter en Eerste Kamerlid Jan Nagel donderdag gezegd.

Volgens Nagel waren er woensdagavond rond 21.00 uur „precies 48 bedankjes” binnengekomen bij het partijkantoor. 50PLUS heeft ongeveer 10.000 leden.

Het boegbeeld van 50PLUS maakt zich echter geen zorgen over het teruglopende ledenaantal. Hij noemt de opzeggingen „gewoon na een incident als dit”. Ten tijde van de perikelen rond Henk Krol verloor de partij ongeveer 1500 leden. „Maar dat was wel over een langere periode en niet zoals nu binnen 1 dag”, verklaart Nagel.

De Kamerfractie van 50PLUS viel woensdag ruziënd uit elkaar, nadat het hoofdbestuur het vertrouwen in fractieleider Norbert Klein had opgezegd. Dat gebeurde nadat hij had laten weten niet meer verder te willen met zijn enige fractiegenote Martine Baay.

Het bestuur vroeg Klein zijn zetel op te geven, maar die weigert dat. Klein blijft nu in de Kamer de fractie 50PLUS vormen, maar Baay vertegenwoordigt de partij. In de Kamer gaat ze als eenmansfractie verder onder haar eigen naam.

Vicevoorzitter Maurice Koopman van 50PLUS geeft toe dat het verwarrend is dat Klein zich in de Kamer 50PLUS mag noemen, terwijl Baay daar de partij vertegenwoordigt. Maar volgens Koopman zijn er geen plannen om de partijnaam te wijzigen. „Daar hebben we geen behoefte aan.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%