Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peil.nl

Ruzie kost 50PLUS aanhang

01 JUN 2014

AMSTERDAM - Het uiteenvallen van de fractie van 50PLUS in de Tweede Kamer heeft de ouderenpartij stemmers gekost. In de peiling van Maurice de Hond levert 50 PLUS drie zetels in. De partij houdt er nog een over, terwijl 50PLUS bij de laatste verkiezingen nog twee Kamerzetels haalde.

50Plus-fractievoorzitter Klein en 50Plus-Kamerlid Baay-Timmerman.
50Plus-fractievoorzitter Klein en 50Plus-Kamerlid Baay-Timmerman.
Foto: ANP

In de peiling van De Hond stond 50PLUS in het voorjaar van 2013 nog op 18 zetels.

Regeringspartijen VVD en PvdA staan op winst. De VVD krijgt er twee zetels bij en komt op 22, nog altijd negentien zetels minder dan de liberalen nu in de Kamer hebben. De PvdA komt door een winst van een zetel uit op dertien, 25 minder dan bij de laatste Kamerverkiezingen.

Ook het CDA boekt winst. De christendemocraten krijgen er een zetel bij en komen uit op 22, evenveel als VVD en PVV. Deze drie partijen delen de tweede plaats achter D66, die met 25 zetels nog altijd de grootste is. GroenLinks leverde een zetel in en staat nu op zeven, terwijl de Kamerfractie nu vier leden telt.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%