Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Klein ziet geen heil in lijmpoging

05 JUN 2014

DEN HAAG - 50Plus-Kamerlid Klein ziet na de hoogopgelopen ruzie in zijn partij geen heil in een lijmpoging van zijn bestuur. Het bestuur hoopte dat Klein dit weekeinde bereid zou zijn om tijdens een ledenvergadering over de kwestie te komen praten, maar die laat weten daar geen zin in te hebben.

50Plus-fractievoorzitter Norbert Klein en 50Plus-Kamerlid Martine Baay-Timmerman
50Plus-fractievoorzitter Norbert Klein en 50Plus-Kamerlid Martine Baay-Timmerman
Foto: ANP

Klein heeft knallende ruzie met zijn partijgenoot Nagel, die senator is in de Eerste Kamer. Het bestuur van 50Plus wilde dit weekeinde praten over de misère. Klein laat verstek gaan, omdat het bestuur volgens hem op de hand is van zijn opponent Nagel en dus niet objectief is.

In een mail aan het bestuur schrijft hij: „Op 28 mei heeft u in het bijzijn van het Eerste Kamerlid Nagel het vertrouwen in mij opgezegd. Ik ben van mening dat het niet zinvol is om tekst en uitleg te geven over de situatie in de Tweede Kamerfractie, terwijl onze vertrouwensrelatie nog beschadigd is.”

Vooringenomenheid

Uit de mail blijkt dat Klein het bestuur van vooringenomenheid verdenkt omdat de voor hem negatieve persverklaring die het bestuur uitdeed op papier van de Eerste Kamer is gedrukt. En laat daar nou Nagel de scepter zwaaien. Het vermoeden bij Klein bestaat dan ook dat Nagel de persverklaring zelf heeft opgesteld. In de persverklaring van staat dat het bestuur de kant van de Nagel heeft gekozen.

De ruzie bij 50Plus draait om een verschil van mening over de koers van de partij. Nagel ziet het liefst een smalle partij die opkomt voor senioren. Klein mikt op een bredere volkspartij. Klein heeft bovendien grote moeite met zijn fractiegenote in de Tweede Kamer Baay-Timmerman, die volgens hem te weinig doet. Hij wilde haar uit de partij zetten, maar daar wilden Nagel en het partijbestuur niks van weten. Inmiddels is de 50Plusfractie in de Tweede Kamer opgesplitst. Zowel Klein als Baay-Timmerman hebben een eigen zetel.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%