Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

50PLUS sommeerde Klein Kamerzetel op te geven

13 JUN 2014

DEN HAAG - De partij 50PLUS heeft Tweede Kamerlid Norbert Klein met klem gevraagd zijn Kamerzetel op te geven nadat hij in conflict kwam met zijn fractiegenote Martine Baay. Klein heeft dat vrijdag gezegd bij BNR.

Foto: ANP

Klein zette Baay enkele weken terug uit de fractie, tot ongenoegen van het partijbestuur. Volgens een brief van de advocaat van 50PLUS maakte Klein door zijn optreden zelf geen deel meer uit van de fractie. De advocaat riep hem in een op 31 mei gedateerde brief op zijn Kamerzetel op te geven.

In de brief wordt onderstreept dat Klein die zetel te danken heeft aan de inspanningen van anderen. ,,Het aantal kiezers dat u gekozen heeft valt in het niet met het aantal kiezers dat zich achter Henk Krol respectievelijk mevrouw Baay heeft opgesteld.'' Krol was bij de Kamerverkiezingen lijsttrekker van 50PLUS, maar hij raakte later in opspraak en vertrok. Klein werd fractieleider en Baay kwam in de Kamer.

Klein voldeed niet aan het verzoek. Hij blijft in de Kamer, waar hij, net als Baay, de naam 50PLUS mag gebruiken. Zijn partijlidmaatschap heeft hij donderdag opgezegd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%