Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

50PLUS wil buiten subsidiekwestie Krol blijven

19 JUN 2014

DEN HAAG - Het partijbestuur van 50PLUS wil zich nu niet bemoeien met de subsidiekwestie tussen oud-fractievoorzitter Henk Krol en het ministerie van Onderwijs. „Dit is een zaak tussen de stichting van Krol en het ministerie. Daar willen we buiten blijven”, zegt 50PLUS-voorzitter John Struijlaard.

Oud-fractievoorzitter Henk Krol van 50PLUS
Oud-fractievoorzitter Henk Krol van 50PLUS
Foto: ANP

Maar de kwestie kan later wel in een „zeer stevig gesprek” met Krol aan de orde komen als de uit 50PLUS gestapte Norbert Klein zijn zetel zou opgeven, wat de partij hem heeft gevraagd. Krol is op dat moment de eerste kandidaat voor de zetel en kan dan mogelijk terugkeren in de Kamer.

Maar volgens Struijlaard is dat absoluut „geen gelopen race” en houdt 50PLUS „geen kiertje open” voor Krol. Hij wil op het moment dat het aan de orde is van Krol diens versie over de subsidies horen.

„Integriteit is van buitengewoon belang. Wij moeten integere en betrouwbare mensen hebben. Het kan niet zo zijn dat Henk Krol een vrije plek 1, 2, 3 zal innemen. Het is op dit moment absoluut niet aan de orde. We hebben op ons congres afgelopen zaterdag ook gezegd dat we veel scherper gaan letten op de achtergrond van mensen. Het kan niet zo zijn dat een aardige jongen zomaar een belangrijke positie krijgt”, aldus Struijlaard.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%