Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bestuurders plunderen verzekeraar

25 JUN 2014 Bart Mos en Jarco de Swart

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar een miljoenenfraude door de top van de Rotterdamse verzekeringsmaatschappij HDI Gerling. Bestuurders van de industriële verzekeraar kochten voor bijna 10 miljoen euro een zeiljacht, raceauto’s en een luxe villa op Mallorca, op kosten van de zaak.

Foto: Dijkstra

Tegen ex-topman Bert S. van HDI Gerling is inmiddels aangifte gedaan door zijn voormalige werkgever. S. zou zichzelf, zijn vrienden en collega-bestuurders hebben verrijkt door op sluwe wijze miljoenen euro’s van zijn werkgever achterover te drukken. S. werd vorig jaar op staande voet ontslagen.

Getipt

De fraude werd in 2013 na een tip blootgelegd door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). De verzekeraar zelf werd door DNB op de vingers getikt omdat hij ondanks aanwijzingen geen werk maakte om de organisatie te beschermen tegen fraude. Zo was topman S. tegelijk ceo, de hoogste financieel bestuurder en risicomanager.

Bert S. ontkent de zelfverrijking: „Dat is de grootst mogelijke onzin. Ik betaalde een bedrijfsfeestje voor het personeel nog uit mijn eigen zak. Ze proberen me zwart te maken.”

Lees hier hoe Bert S. zijn werkgever een poot uitdraaide (premium)

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.63
+ / - -0.24%