Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Aangifte tegen anti-Israël demonstratie

14 JUL 2014

DEN HAAG - Federatief Joods Nederland (FJN) doet aangifte tegen de organisatoren en deelnemers aan een anti-Israël demonstratie afgelopen zaterdag in Den Haag. Ook wil de organisatie een gesprek met de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, omdat hij heeft nagelaten op te treden tegen „het haatzaaien en oproepen tot geweld”, aldus FJN.

Aan de manifestatie deden onder meer het Nederlands Palestina Komitee (NPK) mee, de stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP), Al-Awda en de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGN). „Tijdens de demonstratie werd veelvuldig de Hitlergroet gebracht en de demonstranten zwaaiden met hakenkruizen en jihadvlaggen”, aldus FJN.

„Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en dient in ons land gekoesterd te worden. Maar burgemeesters hebben de dure plicht de rechten van alle inwoners van hun stad te beschermen. Het is onacceptabel dat een burgemeester toelaat dat dergelijk gedrag wordt vertoond”, zegt een woordvoerder van Federatief Joods Nederland.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%