Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: André van Dalfsen

Woeste vrouw rijdt kinderen aan

10 AUG 2014 Van onze correspondent

SINT NICOLAASGA - Een 57-jarige vrouw heeft gisteravond in het Friese Sint Nicolaasga in haar auto expres twee jongens van 14 jaar aangereden. Dat stellen getuigen van het incident. Eén van de slachtoffertjes raakte ernstig gewond en voor zijn leven wordt gevreesd.

De politie heeft de Friese bestuurster gearresteerd en haar auto in beslag genomen. Ze wordt verhoord.

Volgens een getuige hadden de kinderen de honden van de verdachte getreiterd. De vrouw reageerde woest en achtervolgende de jongelingen in haar auto. De aanrijding had plaats op een fiets- en voetpad. Onder haar auto lag een fiets en ze had ook een lantaarnpaal omvergereden. De achtervolging eindigde in een ernstige aanrijding. Het lijkt erop dat een al langer lopend conflict ten grondslag ligt aan de aanrijding, laat de politie maandag weten.

Diverse omstanders verleenden eerste hulp aan de jongens, die op de grond lagen. De zwaargewonde jongen werd met een traumaheli overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Het andere slachtoffer bleek lichtgewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis in Heerenveen weer naar huis.

De politie gaat na eerste onderzoek uit van opzet. „We concluderen dat op basis van getuigenverklaringen. Er zijn acht mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren.” Toch staat de politie nog voor een raadsel wat er exact is gebeurd. „De chaos is groot, iedereen is emotioneel. We hebben nog talloze vragen.” Op een mogelijk motief wil de zegsman niet ingaan.

Voor alle getuigen werd Slachtofferhulp ingeschakeld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.7 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 517.56
+ / - -0.4%