Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Een uitgeprocedeerde asielzoeker staat voor zijn kamer op een van de ringen van de Vluchthaven, een voormalige gevangenis.
Een uitgeprocedeerde asielzoeker staat voor zijn kamer op een van de ringen van de Vluchthaven, een voormalige gevangenis.
Foto: ANP

Asielzoekers Vluchtopvang vinden nieuwe plek

16 AUG 2014

AMSTERDAM - De groep uitgeprocedeerde asielzoekers in de Amsterdamse Vluchtopvang heeft een nieuwe plek gevonden om voorlopig te verblijven. Met hulp van een actiegroep hebben ze hun intrek genomen in een leegstaande school aan de Zuidelijke Wandelweg in Amsterdam, niet ver van de RAI.

De groep van 120 asielzoekers verbleef de afgelopen tijd in een gekraakt pand aan het Linnaeushof in Amsterdam-Oost. De rechter bepaalde woensdag dat ze daar voor zondag uit moesten zijn.

De asielzoekers zwerven al bijna 2 jaar door de hoofdstad. Ze verbleven eerder in een gekraakte kerk (de Vluchtkerk) en een kantorencomplex (de Vluchtflat). Nu zitten ze in wat ze noemen de Vluchtschool. Het gebouw werd tot voor kort tijdelijk gebruikt door basisschool de Peetersschool.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%