Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

School doet aangifte van kraak asielzoekers

19 AUG 2014

AMSTERDAM - De uitgeprocedeerde asielzoekers die afgelopen zaterdag in Amsterdam hun intrek namen in een schoolgebouw, moeten daar zo snel mogelijk uit. Dat is het doel van de Stichting Kolom, die aangifte heeft gedaan van de kraak van het pand aan de Zuidelijke Wandelweg in Zuid.

Volgens Jos de Wit, voorzitter van het college van bestuur van de stichting, moet het gebouw in september onderdak bieden aan 130 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Een aannemer was vrijdag begonnen om enkele aanpassingen te doen in het pand, waar tot half juli de Peetersschool in zat. „Alles is al gepland, de verhuizing is al voorbereid. De leerlingen moeten naar school kunnen.”

De groep van 120 uitgeprocedeerde asielzoekers, verenigd in de actiegroep We are here, zaten tot zaterdag in een gekraakt pand aan het Linnaeushof in Amsterdam-Oost. Ze moesten daar op last van de rechter uit en trokken daarop in het schoolgebouw. De asielzoekers zwerven al bijna 2 jaar door de hoofdstad. Ze verbleven eerder onder meer in een gekraakte kerk (de Vluchtkerk), een kantorencomplex (de Vluchtflat) en in een voormalige gevangenis (Vluchthaven).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.92
+ / - +0.17%