Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Asielzoekers vertrekken uit Vluchtschool

23 AUG 2014

AMSTERDAM - De uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorige week de zogenoemde vluchtschool hun huis noemden, zijn zaterdagochtend weer aan het inpakken. Ze moeten weg uit de leegstaande school in Amsterdam.

Zaterdagochtend gaf een woordvoerder van de ongeveer 120 asielzoekers aan dat ze zouden wachten tot de politie hen uit het gebouw zou zetten. Volgens een woordvoerster van de gemeente waren die rond half 9 bij het gebouw en verliep de ontruiming rustig. Niemand werd aangehouden.

Waar de groep nu heen moet, weet ze volgens de woordvoerder niet. De asielzoekers zwerven al bijna 2 jaar door de hoofdstad. Ze verbleven eerder in een gekraakte kerk (de Vluchtkerk), een kantorencomplex (de Vluchtflat) en een gekraakt pand aan het Linnaeushof (de Vluchtopvang).

Het gebouw wordt, volgens een brief die burgemeester Eberhard van der Laan eerder deze week aan de gemeente stuurde, verbouwd. De bedoeling is dat er halverwege september een school voor speciaal onderwijs komt. Stichting Kolom, die het gebouw in beheer heeft, deed dan ook aangifte van een kraak. Vervolgens besloot het Openbaar Ministerie dat het gebouw snel ontruimd kon worden.

Nu het pand is ontruimd, wordt het weer overgedragen aan de eigenaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.92
+ / - +0.17%