Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Asielzoekers in oude Maastrichtse gevangenis

28 AUG 2014

MAASTRICHT - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA kan vanaf eind dit jaar zeshonderd asielzoekers tijdelijk huisvesten in de voormalige gevangenis Overmaze in Maastricht. Dat maakte burgemeester Onno Hoes donderdag bekend. De gemeenteraad bespreekt de plannen op 16 september.

Foto: Marcel van Hoorn

Het gaat om een tijdelijke opvang voor maximaal drie jaar. In de tussentijd wordt een pand aan de Francois de Veyestraat opgeknapt. Het COA huurt dat pand vervolgens voor een periode van vijftien jaar. Het pand werd in het verleden ook gebruikt als asielzoekerscentrum. Voor deze plek is gekozen omdat de opvang van asielzoekers in deze wijk een groot maatschappelijk draagvlak heeft, aldus de gemeente.

Nijpend tekort

Het COA heeft een nijpend tekort aan opvangplaatsen. Veel opvangcentra zitten vol. In Maastricht worden vooral mensen uit Syrië, Irak, Iran, Afghanistan en Eritrea ondergebracht.

De voormalige gevangenis moet nog worden aangepast. Zo moeten de celdeuren worden vervangen. Eind dit jaar moet de verbouwing klaar zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%