Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kinderpark in Drenthe wordt opvangcentrum

26 SEP 2014

BEILEN - Speelstad en vakantiepark Oranje in de gemeente Midden-Drenthe wordt een opvangcentrum voor maximaal 1400 asielzoekers. Het gaat vooral om vluchtelingen uit Syrië die de oorlog in hun land zijn ontvlucht, meldde het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vrijdag.

Foto: Jos Schuurman

Eigenaar Hennie van der Most heeft de grote overdekte speelhal voor kinderen, een voormalige aardappelmeelfabriek, en bijbehorend bungalowpark voor in ieder geval 3 jaar verhuurd aan het COA. De eerste vluchtelingen arriveren waarschijnlijk volgende week al. Dat betekent dat het attractiepark, dat al noodlijdend was en in de verkoop stond, per direct de deuren sluit. Een deel van het personeel kan mogelijk voor het COA aan de slag.

Burgemeester Jan Broertjes van Midden-Drenthe is zich ervan bewust dat zo'n grote groep vluchtelingen „een grote impact heeft op een klein dorp als Oranje”, zo liet hij vrijdag weten. „Maar wij willen ook onze verantwoordelijkheid nemen.”

Het COA is in het hele land naarstig op zoek naar opvangmogelijkheden vanwege de grote toestroom van vluchtelingen uit vooral Syrië, Somalië en Eritrea. Eerder werd bekend dat er in Drenthe ook opvang komt in de voormalige gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen (1000 bedden) en de penitentiaire inrichting Bankenbosch in Veenhuizen (400).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%