Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Beslag op huis van Henk Krol

30 SEP 2014

DEN HAAG - De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) wil beslag laten leggen op het huis van voormalig voorzitter Henk Krol, die inmiddels weer Kamerlid is voor 50Plus. Met de opbrengst van de woning wil de stichting ruim twee ton subsidie terugbetalen.

Henk Krol stapt op als volksvertegenwoordiger. De fractievoorzitter van ouderenpartij 50Plus en voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant zegt dat het voor hem onmogelijk is geworden om door te gaan als volksvertegenwoordiger.
Foto: Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam

Dat zegt oud-penningmeester Peter Derksen. Hij heeft gezien dat het Brabantse huis van Krol op internet te koop staat en wil snel handelen.

De SVGK moet van minister Bussemaker (Onderwijs) de subsidie terugbetalen, die onder Krols bewind was verstrekt om er een digitale ontmoetingsplaats voor homojongeren mee te beginnen. Derksen zegt dat het geld richting andere zaken van Krol ging. Zelfs de seksshop van de Brabantse politicus pikte een graantje mee uit de subsidieruif, stelt de oud-penningmeester. De accountant weigert het jaarverslag hierover goed te keuren.

Krol wilde niet reageren op de beschuldigingen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.81
+ / - +0.06%