Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kamervoorzitter blundert bij behandeling ICT-rapport

15 OKT 2014

Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft in het parlement een slechte beurt gemaakt. Tot verbijstering van veel aanwezigen zei ze bij de overhandiging van een onderzoeksrapport over ICT: "Ik moest even googelen wat ICT betekent."

De zaal, waar veel ICT-deskundigen zaten, viel even stil van verbazing. De opmerking is des te pijnlijker omdat de parlementaire onderzoekscommissie in het rapport juist veel kritiek heeft op de Tweede Kamer. Omdat die de overheid zo slecht controleert op ICT-gebied, wegens desinteresse en onkunde, wordt er misschien wel tot vijf miljard euro per jaar onnodig verkwist aan automatisering.

ICT-ondernemer René Veldwijk zat in de zaal toen Van Miltenburg haar opmerking maakte. Hij is geschokt: "Dit is echt het dieptepunt. Er wordt hier gewoon gekoketteerd met onkunde."

VVD-Kamerlid Ton Elias, voorzitter van de onderzoekscommissie, probeerde de Kamervoorzitter nog te verdedigen door te opperen dat ze het misschien als metafoor bedoelde.  Maar hij gaf wel toe dat het kennisniveau over ICT belabberd is in het parlement.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%