Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

50Plus blijft Krol steunen

24 OKT 2014

DEN HAAG - Het bestuur van 50Plus weigert afstand te nemen van Kamerlid Henk Krol, dat keer op keer beschuldigd wordt van gesjoemel met subsidies. Pas als hij door een rechter wordt veroordeeld, is zoiets aan de orde, zegt partijvoorzitter John Struijlaard.

Foto: ANP

Hij vindt net als 50Plus-oprichter Jan Nagel dat er sprake is van ‘roddel en achterklap’ met als doel de partij te schaden. Toch moet Struijlaard toegeven dat hij zich niet heeft verdiept in het subsidieverleden van Krol.

,,Ik heb daar geen verstand van en het is ook mijn zaak niet”, vindt hij, ook al is de partijvoorzitter verantwoordelijk voor het selecteren van integere politici. Struijlaard werd overigens zelf deze week betrapt op het declareren van verkeersboetes en het aspirant-lidmaatschap voor een jachthaven bij zijn fractie van provinciale staten in Zuid-Holland.

Vervanging

Krol vervangt in de Tweede Kamer de zieke Martine Baay. Zijn vervanging loopt tot eind december, daarna beslist Baay of ze gezond genoeg is om terug te keren. Doet ze dat niet, dan kan Krol aanblijven als hij dat wil.

Mochten beiden niet terug willen keren in de Tweede Kamer, dan is Willem Herrebrugh uit Lelystad de eerstvolgende kandidaat om zitting te nemen in de Kamer. ,,Dat zal ik dan doen”, zegt Herrebrugh, die in het verleden al Kamerlid voor de PvdA was. De aanhoudende verhalen over gesjoemel door Krol noemt Herrebrugh ‘niet fraai’, maar hij zegt ook dat het in principe een privézaak van Krol is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%